Wednesday, 12 September 2018

Omleto suktinukai su antiena.

Šiek tiek užtrukau, kol į dienos šviesą ištraukiau šį receptą.
Turiu tokių receptų, kuriuos gaminu metai iš metų, bet į tinklaraštį taip ir nepatenka. Draugės stebisi:kodėl nepublikuoji to recepto? Kodėl jo vis dar nėra?
Taigi, šiandien dalinuosi pusryčių idėja, kuri patinka mano šeimai, draugams, o šiandieną ir uošvis įvertino puikiai.

8 vnt., apie 20 min.

150 gr. Kitchenme k/r anties filė su oda,
4 kiaušiniai,
20 gr. sviesto,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
laiškinių česnakų arba kitokių žalumynų tinkamų rišimui.

Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
Negilios kepimo skardos dugną ištieskite kepimo popieriumi.
Kiaušinius kartu su druska ir maltais pipirais išplakite su plakikliu, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Pilkite kiaušinių masę į skardą ir kepkite apie 10 min., kol omletas iškeps.
Iškepusį omletą išverskite ant medinės lentelės. Su apvalia stiklinaite išspauskite omleto skrituliukus.
Antienos filė supjaustykite plonais šiaudeliais.
Dėkite po kelis antienos filė šiaudelius ant omleto ir suriškite su česnako laišku.
Skanaus besimėgaujant prabangiais pusryčiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...