Thursday, 13 September 2018

Vištienos krūtinėlė su fetos padažu.

Viena iš priežasčių kodėl man patinka dirbti su kulinariniais žurnalais yra ta, kad jų dėka praplėčiu akiratį ir išbandau receptus, kuriuos kurių gal neišbandyčiau. Kitu atvėju gal begalvodama ką čia šeimai pagaminus numočiau ranka ir eičiau kepti kokių kotletų ar virti makaronų, o dabar... Dabar domiuosi, skaitau,plėčiu akiratį ir dar kai V. duoda velnių ir nuotraukos pagerėja :)
Žodžiu dirbti su žurnalais yra gėrių gėris... Tikrai, tikrai :)
Kalbant apie skonio prasme šiame patiekale visgi noriu šaukti: genialumas slypi paprastume. Tikrai, tikrai. Šis receptas būtu paprastas ir tiek, bet padažas jam suteikia aukštesnę natą ir nukelia į kitą lygį.
Aš dievinu padažus prie kepsnių, tad pamačiusi šio padažo receptą jau žinojau kur pritaikysiu. Skonis tikrai geras ir puikiai tinka prie vištienos.
Tad jeigu ieškote greitos vakarienės idėjų - išbandykite šį receptą, liksite maloniai nustebinti.

4 asmenims, apie 30 min.

2 vištienos krūtinėlės filė be odos,
150 gr. fetos sūrio,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai pieno,
nedidelis ryšelis krapų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Vištienos filė perpjaukite per puse išilgai. Česnako skilteles išspauskite ir sumaišykite su druska ir pipirais. Ištrinkite šiuo mišiniu krūtinėlę.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite vištieną, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 C. temp.orkaitėje  apie 20 - 25 min.
Kol vištiena kepa, pasiruoškime padažą.
Nedideliame puode užvirinkite vandenį.
Dubenėlyje su šakute sutrinkite fetos sūrį su pienu. Dubenėlį s fetos sūriu  dėkite ant puodo su vandeniu ir garų vonelėje kaitinkite apie 10 min. Nuolat maišykite. Padažas turi būti kreminės konsistencijos. Suberkite smulkintus krapus, išmaišykite.
Krūtinėlės gabaliukus dėkite į lėkštes ir apliekite padažu.
Valgykite su mėgstamu garnyru.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...