Sunday 16 September 2018

Agurkų sriuba su antienos dešrelėmis.

Brangioji, kas vakarienei?
Sriuba su dešrelėmis.
Taip, pripažinkim, dešrelės skamba ne itint gerai. Žmogus, kuris mėgsta gaminti, skaityti kulinarines knygas ir laikyti visus namų kampus ant savo pečių neturėtu vakarienei patiekti dešrelių. Dešrelės - juk taip nesveika. Laimė, kad yra ir tikrai gerų dešrelių, kurias nebijau duoti ir savo vaikams. 
Šį kartą galiu drąsiai rekomenduoti Kitchen me  aukščiausios rūšies karštai rūkytas antienos mėsos lazdeles. Gurmaniškas pasirinkimas prie vyno taurės vakarėlio metu, ar planuojant išvyką į gamtą... Kadangi artimiausiu metu nesuplanuoti nė vienas, nė kitas, tai aš šias gurmaniškas lazdeles sudėjau į sriubą.
O aromatas koks pasklido... Mmmm...

4 asmenims, apie 1 val.

150 gr. karštai rūkytos antienos mėsos lazdelių iš Kitchen me,
2 bulvės,
1 morka,
1 svogūnas,
1 ilgavaisis agurkas,
1 sauja perlinių kruopų,
1.5 l. sultinio arba vandens,
pundelis žalumynų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Į verdantį sultinį suberkite išmirkytas perlines kruopas. Kai kruopos šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytas bulves.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas.Suberkite kubeliais pjaustytą agurką ir pakepinkite kelias minutes. Kai daržovės suminkštės, o bulvės bus beveik išvirusios visą keptuvės turinį suverskite į puodą. Sudėkite pjaustytas antienos lazdeles ir pavirkite 10 min. Suberkite smulkintus žalumynus ir pagardinkite druska bei pipirais.
Išmaišykite.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...