Tikriausiai visi puikiai žinote britų patiekalą "Shepherd`s pie"? Yra ir pas mane šio patiekalo receptas. Tačiau šiandien šiek tiek kitoks variantas, sveikesnis.
Šaldytuve gulėjo Lapino puota dovanota triušiena ir laikas buvo jai būti vartojamai, nes kitaip gali ir nesulaukti savo šlovės valandos. Niekas nelindo į galvą kaip būtu galima sunaudoti triušienos kumpelių mėsą, kaip į galvą šovė mintis, kad gal reikėtu atkartoti tą anglišką piemenėlių pyragą, tik sveikesniu variantu.
Nebijokite, darbo nėra daug, tik aprašyta :) Aš susisukau gana greitai, per beveik 60 min.. O jei turite vakarykštės košės, tai bus dar greičiau. Kol bulvės virė, aš pasidariau mėsą, o tada užklojau košės kepure ir orkaitėje paskrudinau.
2 asmenims, 60 min.
200 gr. šv. triušienos kumpelių mėsos iš Lapino puota,
300 gr. pievagrybių,
2 morkos,
2 saliero stiebai,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis rozmarino,
žiupsnelis dž. čiobrelio,
žiupsnelis druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
1/2 st. daržovių sultinio.
Košė:
4 bulvės,
1/2 kalafioro nedidelio,
druskos.
Bulves nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais, kalafiorą išskirstome žiedynais. Užpilame verdančiu vandeniu, pasūdome ir verdame, kol bulvės išvirs.
Kai bulvės išverda, nusunkiame ir sugrūdžiame. Atidedame iki, kol prireiks.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame pievagrybius smulkintus, saliero stiebus ir išspaustą česnaką, maišydami kepiname kelias minutes. Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintą triušieną, beriame prieskonius, sudedame apkepintas daržoves, dedame pomidorų padažą, supilame sultinį ir patroškiname 10 min.
Daržovių ir mėsos masę dedame į porcijinius indelius tinkamus kepti orkaitėje ir užklojame bulvių - kalafiorų koše.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C. temp apie 20 min., kol kepurė apskrus.
No comments:
Post a Comment