Saturday 11 August 2018

Klasikinis slyvų pyragas.

Labai vykęs ir pavykęs pyragas. Nei per saldus, pakankamai šlapias pyragas ir nėra reikalo čia jo labai girti, nes aš jau ir taip įtraukiau jį į mėgstamų pyragų sąrašą.
Šiaip aš nelabai mėgstu valgyti biskvitinius pyragus ( matyt vaikystėje tokių atsivalgiau), bet šis tikrai patiko ir kaip minėjau įtraukiau į mėgstamų sąrašą, kurį dar ne kartą gaminsiu.
Šis receptas buvo publikuojamas "THE TIME" kiekvieną Rugsėjo mėnesį nuo 1983 iki 1989 metų, kol redaktorius nusprendė, kad jau gana. Ir tada žmonės supyko, pradėjo reikalauti, kad šis receptas sugrįštu atgal į laikraščio puslapius.
Orginaliame recepte naudojama pilna stiklinė cukraus, bet laikui bėgant cukraus kiekis sumažintas iki 3/4 st. tūrio.

8 asmenims, 1.5 val.

3/4 st. cukraus,
150 gr. minkšto sviesto,
1 st. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai,
1 šaukštelis cinamono,
4 -5 slyvos.

Įkaitiname orkaitę iki 190 C. temperatūros.
Ištrinkite dubenyje minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo indą patepkite šiek tiek sviestu. 
Slyvas perpjaukite pusiau ir tada kiekvieną puselę dar į tris dalis, sudėkite slyvas ant kepimo indo dugno. Užberkite cinamono ant slyvų.
Užpilkite tešlą ant viršaus ir dėkite kepti į orkaitę apie 45 min. arba, kol pyragas iškeps.
Atvėsinkite.

Šaltinis:Cooking internetinis puslapis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...