Sunday 12 August 2018

Spurgos su slyvomis.

Oi kaip gėda man, nes jau kelintas desertas iš eilės. Atrodo, kad tik juos ir valgom. Na ne, ne tik juos... Pavyzdžiui aš šiandien labai daug gaminau mėsiško, bet nefotografavau. O va spurgos privertė paimti į rankas mano mylima Nikoniuką.
Keista kažką rašyti apie spurgas, nes turbūt nėra nė vieno žmogaus, kuris nebūtu gaminęs, valgęs ir kuris neturėtu nuomonės apie jas.
Aš esu išbandžiusi daugybę spurgų receptų, mano bloge tikrai netrūksta receptų, bet norėjau išbandyti dar kažką, kitaip...
Šį kartą naujas skonis spurgų padangėje: su slyvomis.
Nerašysiu kaip skanu, kad džiaugiuosi išbandžiusi...
Tiesiog paimkite ir išbandykite.

4 asmenims, apie 40 min.

250 gr. varškės ( geriausia riebesnė),
1 šaukštas cukraus ( jei mėgstate saldžiai, tada dėkite daugiau),
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
150 gr. miltų,
3 - 4 slyvos,
500 ml. aliejaus virimui,
cukraus pudros apibarstymui.

Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.
Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Puode  įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis suformuokite spurgytes į vidų įspausdami po gabaliuką slyvos ir gražiai suformavę spurgytę meskite į įkaitintą aliejų. Virkite aliejuje jas vis vartydami, kad gražiai apskrustu ir pilnai išvirtu.
Sudėkite išvirusias spurgas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertu aliejaus perteklius.
Apiberkite cukraus pudra.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...