Wednesday 22 August 2018

Paprenjaci- tradiciniai kroatų sausainiai.

Sausainius kepti norėjau išmokti jau seniai. Visoms draugėm išūžiau galvas, kaip man nesiseka su jais. Kol viena kepėja nedavė kelių patarimų kaip sėkmingai juos iškepti.
Nors ir kepdavau sausainius tiksliai pagal recepto aprašymą, bet visada įdėjusi sausainius į orkaitę kepti nežinodavau ką iš ten ištrauksiu.
Taip kelis receptus palaidojau "niekada negaminsiu" etikete. Kaskart tų receptų kaupiasi vis daugyn ir daugyn...
Šį kartą gavosi tikrai gerai ir verti atsidurti bloge ir pasirodyti jums.
Neišsigąskite, kad sausainiuose yra pipirų, jie šiems sausainiams suteikia pikantiško skonio. Vien dėl jų kitoniškumo norėjosi išbandyti ir paragauti.
Verta.

15 vnt., 1.5 val.

2 st. miltų,
150 ml. aliejaus bekvapio,
6 šaukštai cukraus,
2 šaukštai klevų syrupo,
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelis gvazdikėlių,
2 šaukšteliai cinamono,
1 žiupsnelis muskato riešuto,
2 šaukštai saulėgrąžų.

Aliejų, cukrų ir syrupą sumaišykite dubenyje. Suberkite miltus, prieskonius, saulėgrąžas ir gerai išmaišykite.
Visą šią masę labai gerai išminkykite, kad suliptu į rutulį.
Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temperatūros.
Tešlą padalinkite į 15 rutuliukų ir šiek tiek paspauskite.
Kepkite 20 - 25 min. arba, kol sausainiukai gražiai paskrus ir iškeps.
Atvėsinkite ir skanaukite.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...