Monday 16 July 2018

Tinginys su kava.

Ar užuodžiate? Ne? Tada prislinkite arčiau...
Kavos kvapas šiame tinginyje labai jau gundo suvalgyti gabaliuką, tada kitą, trečią...ups...neliko.
Turiu ką veikti, oi turiu...
Mamos visada turi ką veikti visas 24 val. ir tik kai vakare visi užmiega, aš kaifuoju su knyga rankoje, o kitoj - arbatos puodeliu arba kokiu skanėstu.
Kai vakar fb. keliom draugėm pasigyriau, kad gaminau nerealų tinginį iš savo fantazijos, visos prašė recepto, o aš negalėjau nieko pažadėti, nes nuotraukos nebuvo mano akim labai jau geros. Šiandieną į nuotraukas pažvelgiau kitom akim ir nusprendžiau: kas bus, tas - publikuoju.
Šis tinginys kiek kitoks, mat bėriau kavos nemažai ( aš gi dievinu kavą) ir jis gavosi tobulai tobulas ( skonio prasme) ir žinau, kad nuo šiol pas manę bus tik toks tinginys, daugiau nieko neieškosiu ir nebandysiu, nes kiek bandžiau variantų, tai šis tobuliausias. Va ką reiškia netikėk ką rašo knygos ar žurnalai, o pasitelk savo fantaziją.

1 didelis tinginys, 20 min., + stingimas šaldytuve.

600 gr. sausainių ( naudojau Selga),
150 gr. sviesto,
150 ml. pieno,
100 gr. cukraus,
3 šaukštai geros kakavos,
2-3 šaukštai kokybiškos tirpios kavos.

Sausainius sulaužykite nedideliais gabaliukais.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite cukrų, kakavą, pilkite pieną ir maišykite, kol masė užvirs. Kai masė užvirs, pakaitinkite dar minutę kitą, kol masė pradės tirštėti.
Į gautą masę suberkite kavą ir gerai išmaišykite, supilkite šią masę ant sulaužytų sausainių ir išmaišykite, kad visi sausainiai pasidengtu šia mase.
Sausainių mišinį sudėkite į kepimo skardelę ištiestą kepimo popieriumi, šiek tiek paspauskite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą, kad sustingtu.
Skanaus.



1 comment:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...