Tuesday 17 July 2018

Burokėlių sriuba su paprikomis.

Tobulas rytas? Koks jums yra tobulas rytas?  Man tobulas rytas  - ne pusryčiai į lovą, oi ne... Tobulas rytas yra, kai visi dar miega, o aš tyliai nusileidžiu į apačią, užsikaičiu kavos, atsisėdu prie didelio lango ir gerdama kavą žiūriu pro jį į tolį, apgalvoju dienos planus ir namuose tylu, tylu... Mėgaujuosi tyla, o kartais ir tyla galvoje, kai nėra minčių kratinio, niekas neskubina...
Na aš čia užsigalvojau biški apie tuos tobulus rytus...Einame prie recepto.
Receptas pasakytas mano uošvio, nes žmogus mėgsta pasisukioti virtuvėje, mėgsta skanų maistą, tad ir šį receptą man perdavė kartu su senomis kulinarinėmis knygomis. Šią sriubą verda ne tik uošvis, bet ir jo abi sesės, tad ši sriuba iš kartos į kartą eina...Aišku, su laiku ji kinta, kažkas iškrenta iš tos sriubos, kažkas dasideda, bet pagrindas tas pats ir bulvės šioje sriuboje sugrūdžiamos su bulvių grūstuve. Sriuba labai tiršta ir kvapni.

8 asmenims, apie 1 val.

2 burokėliai,
1 paprika saldi,
1 morka,
2 bulvės didelės,
apie 1.5 - 2 l. sultinio ( priklauso kokio tirštumo sriubos norite),
1 šaukštas acto,
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių.

Į sultinį sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir išverdame. Išgriebiame bulves ir sugrūdžiame bulvių grūstuvu. Atidedame.
Į sultinį sudedame tarkuotus burokėlius ir verdame apie 15 - 20 min.
Kol burokėliai verda, keptuvėje pakepiname su aliejumi tarkuotą morką ir smulkintą papriką.
Apkepintas daržoves sudedame į puodą su sriuba, supilame actą. Perverdame kelias minutes ir nukėlę nuo ugnies sutriname su trintuvu iki norimo tirštumo. Beriame druską, pipirus ir rūkytą papriką, išmaišome.
Į dubenį dedame bulves ir užpilame trinta burokėlių mase.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...