Monday 5 March 2018

Žemės riešutų sausainiai be miltų.

Jei užklupo netikėti svečiai arba atsirado begalinis noras kažko saldaus, šie sausainiai bus puikus išsigelbėjimas. Aišku, teks luktelti, kol jie iškeps, bet žinokit verta. O kaip namai pakvips... Mmmm, tikras skanumynas.
Puiki proga gaminti šiuos sausainius kartu su vaikais, nes lengvai pagaminama, o vaikams puiki proga pasimokyti kepti sausainius Mamyčių dienai :)
Kimbam į darbus :)

35 min. apie 20 vnt.

350 gr. žemės riešutų sviesto,
4 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 sauja sūdytų žemės riešutų.

Žemės riešutų sviestą išsukite su cukrumi, kepimo milteliais ir kiaušiniu. Labai gerai išmaišykite.
Puse žemės riešutų susmulkinkite ir suberkite į tešlą. Išmaišykite.
Tešlą 10 min. dėkite į šaldymo kamerą.
Suformuokite plokščius sausainius, sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi, įspauskite likusius žemės riešutus ir kepkite iki 180 C. temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Atvėsinkite.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...