Šias lazdeles mėgstu prie sriubos arba kramsnoti žiūrint tv., vakarojant su draugais prie taurės vyno... Skonį reguliuokite pagal savo poreikį. Jei norite švelnesnio dėkite kmynus , jei aštresnio - berkite aitriųjų paprikų... Žodžiu lai pasireiškia fantazija laki.
35 vnt. laikas apie 2.5 val.
350 gr. miltų,
25 gr. mielių,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos,
125 gr. sviesto,
125 ml. šilto pieno,
2 tryniai,
100 gr. Ementalio sūrio,
žiupsnelis rūkytos paprikos arba kmynų.
Iš miltų, sutrupintų mielių, sviesto, cukraus, druskos ir pieno užminkykite tešlą. Uždenkite ir pastatykite šiltai, kad tešla pakiltu.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 C.temp.
Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį ir supjaustykite pailgomis lazdelėmis.
Trynius išplakite, jais aptepkite lazdeles.
Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su paprikos milteliais. Užberkite sūrio ant lazdelių.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite lazdeles ir kepkite orkaitėje apie 15 min.
Skanaus prie taurės vyno ar bokalo alaus... O gal su sriuba :P
No comments:
Post a Comment