Sunday 25 March 2018

Pomidorų sriuba su kalmarais.

Patikėkite, atradau nepadoriai skanią sriubą. Jau buvau pamiršusi tą jausmą, kai kabini šaukštas po šaukšto ir negali sustoti. Sustoju, bet tik tada, kai pamatau tuščią lėkštę. Neliko nė lašiuko. Kažkoks nesusipratimas... Einu kartoti vėl.

4 asmenims, apie 40 min.

2 kalmarai,
2 bulvės,
1 skardinė pomidorų,
1 morka,
1 svogūnas,
1.5 l. daržovių sultinio,
3/4 st. ryžių,
aliejaus kepimui,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Kalmarus išvalykite ir išvirkite, bet nepervirkite, nes bus guminiai.
Į daržovių sultinį beriame burokine tarka tarkuotas bulves ir verdame. Kai bulvės bus virusios apie 10 min., suberiame ryžius ir verdame, kol jie išvirs.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Sudedame į sriubą.
Kai ryžiai būna išvirę, dedame pomidorus smulkintus ir verdame dar 10 min.
Kalmarus supjaustome žiedais ir sudedame į sriubą. Beriame prieskonius ir paverdame dar kelias minutes.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...