2018 m. kovo 25 d., sekmadienis

Lašišos užtepėlė.

Sako nuo alaus užauga pilvas. O jeigu per žiemą aš jo negėriau arba tik kelis gurkšnelius ? Tai iš kur po galais tas pilvas pas mane atsirado?
Ot neteisybė.
Buvo laikai, kai svėriau labai mažai ir ko gero daug žmonių galvojo, kad sergu. O aš taip norėjau priaugti svorio, taip norėjau ir nieko...
Užtat dabar turiu jo pakankamai ir dar šiek tiek per daug :) Ir viskas tik todėl, kad mėgstu valgyti skaitydama ir neužmigsiu, jeigu nesuvalgysiu ko nors skanaus.
Prisižadėjau sau, kad pradėsiu valgyti daugiau daržovių ir mažiau desertų. Taškas.
Tai va, po tokių pagraudenimų pereiname prie recepto :)

20 min., 10 asmenų. 

200 gr. lašišos rūkytos,
2 skiltelės česnako,
2 virti kiaušiniai,
1/2 svogūno,
2 šaukštai majonezo arba nat. jogurto,
1/2 kepalėlio juodos duonos,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,

4 pomidorai maži arba vienas didesnis.


Į virtuvinį kombainą sudedame lašišą, svogūna, virtus kiaušinius, majonezą ir pipirus suberiame. Visus ingridientus sutriname iki rupios košytės.
Duoną supjaustome riekutėmis ir iškepame keptuvėje su aliejumi. Apiberiame druska ir ištriname duonos riekutes česnaku.
Aptepame užtepėle.
Uždedame ant viršaus pomidoro griežinėlį ( galima ir agurko).

Puikus užkandukas prie alaus ar vyno taurės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Karališki baltojo šokolado keksiukai.

Šiuos keksiukus kepiau į vaikų mokyklą, kai šventėme karališkas vestuves. Buvo greitai išpirkti ir išgirti, tad drąsiai dalinuosi recep...