Saturday 20 January 2018

Kepti varškėčiai.

Koks gi kitas skonis labiau primena vaikystę, jeigu ne varškėčiai... Rodos ir dabar jaučiu jų skonį ir kvapą. Valgydavau keptus varškėčius ir dar pakartoti prašydavau.
Po ilgo laiko namuose iškepiau vėl jų. Su vyru abu nusikėlėme į vaikystę ir taip skaniai suvalgėme: kas su uogiene, kas su grietine...
Kiek kepdavau seniau, man jie nesigaudavo, vis kažkas ne taip būdavo, o pagal šį receptą gaunasi tobuli varškėčiai.



Laikas: apie 20 min.Vienetai: 10.

500 gr. varškės,
1/2 st. miltų,
1 kiaušinis,
3 šaukštai cukraus ( galima ir mažinti),
1 šaukštas sviesto,
4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis druskos.

Varškę sumalkite, berkite miltus, cukrų,druską, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
Iš tešlos lipdykite apskritus centimetro storio paplotėlius, apkepkite iš abiejų pusių svieste.
Tiekite varškėčius užpiltus grietine.

Skanaus.
Šaltinis: Lietuviška virtuvė žurnalas 2003 m.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...