Thursday, 18 January 2018

Keptas varškės sūris

Paskutiniu metu gyvenu paskendusi lietuviškos virtuvės žurnaluose. Kai prisižadėjau paruošti receptus iš serijos Lietuviška virtuvė nemaniau, kad bus taip sunku. Su kuo jums siejasi lietuviška virtuvė? Man su bulvių patiekalais ir cepelinais. Iš karto pasakiau: cepelinų nebus, nes kiekvienas save gerbiantis lietuvis juos pagaminti moka, net miegodamas. Teko ieškoti, kaip pristatyti tą lietuvišką virtuvę, kuri mano akim žiūrint tokia paprasta, kaimietiška... Teko traukti kulinarines knygas, žurnalus... 
Šiandieną pristatau pirmąjį receptą iš serijos Lietuvos virtuvė.
Prisipažinsiu, neteko man valgyti anksčiau kepto varškės sūrio. Girdėjau iš šalies daug puikių liaupsų šiam gaminiui, bet ragauti neteko. Nors ir močiutė gyvena kaime, ir puikiai pamenu, kaip mušdavome naminį sviestą ar spausdavome sūrį, bet kepti jo niekas nekepė.
Tad pristatau savo atradimą.

300 gr. varškės sūrio,
2 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai dž. žolelių mišinio ( raudonėlis, čiobrelis,bazilikas,ciberžolė,dž. paprika aštri, kmynai),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
šlakelis aliejaus.

Česnakus išspausti, sumaišyti su dž. žolelėmis, kmynais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištrinti sūrį ir dėti valandai į šaldytuvą.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, patepti aliejumi ir dėti sūrį.
Kepti 180 C. temp. apie 40 - 50 min.
Skanus tiek ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek šaltas.



Porcijos 4, laikas 120 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...