Sunday, 21 January 2018

Rūgštynių sriuba.

Pats geriausias komplimentas sriubai, kai po pirmo dubenėlio yra keliami šaukštai į viršų ir prašoma pakartoti. Su šia sriuba mūsų namuose yra būtent taip. Ypač aš mėgstu ja valgyti.
Šiandieną visą dieną sninga, šalta, drėgna, tad savaime aišku, kad namuose turi būti ir sriubos.
Be galo skani, lietuviška ( neteko nei matyti, nei girdėti, kad kitos šalys virtu tokią sriubą), sava...
Pamenu kaip vaikystėje eidavome su pusbroliais į paupius rinkti rūgštynių, o paskui močiutė išvirdavo šios sriubos mums. Skanu iki išprotėjimo.



Laikas:1.5 val., Porcijos: 4 alkaniems žmonėms.

500 gr.jautienos su kauliukais,
1 svogūnas,
1 morka,
2 kiaušiniai,
200 gr. jaunų rūgštynių ( naudojau konservuotas),
2 bulvės,
grietinės,
druska.

Iš mėsos su kaulais ir svogūno bei morkų išvirkite sultinį ir nukoškite.
Į sultinį sudėkite smulkintas bulves ir išvirkite.
Sudėkite rūgštynes ir pavirkite, kol išvirs rūgštynės. Pagardinkite druska.
Atskirai išvirkite kiaušinius.
Supilkite sriubą į lėkštes, įdėkite grietinės ir po puselę virto kiaušinio.

p.s. močiutė nedėdavo virto kiaušinio, o tiesiog išplakdavo kiaušinį ir supildavo į verdančią sriubą.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...