Sunday, 14 January 2018

Šiupinys

                    Ar yra taip, kad keliom dienom iškrenti iš realybės ir paskui labai sunku į ją sugrįžti? Aš buvau iškritusi keliom dienom, tad visas namų gyvenimas krito ant vyro pečių. Šiandieną, kai vyras jau išėjo į savo darbus, turiu žvelgti realybei į akis ir pradėti vėl šeimininkauti virtuvėje.
             Ši sriuba buvo ruošta prieš man iškrentant iš realybės. 
             Šis šiupinys skiriasi nuo rusiškos soljankos, nes dėjau ryžius į sriubą. Sriuba gavosi soti, skanu, su šiek tiek rūgštelės. Jeigu mėgstate sriuba su rūgštele, rekomenduoju išbandyti.


  • 500 gr. pasirinktos mėsos ( naudojau kiaulieną),
  • 2 l. sultinio,
  • 3 rauginti agurkai,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 1 sauja ryžių,
  • 1 citrina,
  • 250 gr. pomidorų pastos,
  • žiupsnelis druskos,
  • žiupsnelis pipirų.
    Mažais kubeliais susmulkiname mėsą, svogūną - pusžiedžiais. Agurkus nulupame jeigu yra stora žievė ir susmulkiname .
    Užkaičiame sultinį.
     Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus.
    Kai svogūnai taps skaidrūs, dedame mėsą ir apkepiname. Sudedame pomidorų pastą ir dar patroškiname.
     Į užvirusį sultinį beriame ryžius ir išverdame. Kai ryžiai išvirę, dedame keptuvės turinį, sudedame agurkus, pamaišome ir paverdame dar kelias minutes.
      Beriame pipirus, druską ir išmaišome ir išjungiame viryklę. Uždengiame puodą, kad skoniai susimaišytu.
       Prieš tiekiant dedame puse riekelės citrinos.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...