Ir vėl keksiukai. Žinau, žinau...Bet ką daryti, jeigu keksiukai ir aš, esame ideali pora kartu? Laimė, keksiukus mėgstu kepti, bet nevalgyti. Na nėra taip, kad nemėgstu, suvalgau kartais kokį vieną, bet kepti labiau patinka.
Na ką, metai praktiškai jau ir baigėsi. Kaip? Kada? Kur?... Eina sau kaip greitai jie pralėkė šiemet man. Daug ką atradau, daug mačiau, su daug kuo susipažinau, išmokau, išragavau... Ir dar daug laukia prieš akis. Gyvenimas nestovi vietoj.
300 gr. miltų,
80 gr. kokybiškos nesaldžios kakavos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
150 gr. minkšto sviesto,
200 gr. cukraus,
3 kiaušiniai,
180 ml. pieno,
10 vnt. AFTER EIGHT saldainių,
1 šaukštelis pipirmėčių ekstrakto,
žiupsnelis druskos.
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus, išskyrus cukrų.
Sviestą ištrinti su cukrumi iki šviesios masės, po vieną mušti kiaušinius ir kaskart gerai išmaišyti masę.
Palaipsniui maišant supilti birius produktus į kiaušinių masę. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Supilti pipirmėčių ekstraktą, suberti sulaužytus saldainius. Išmaišyti gerai. Masė bus gana tiršta.
Sudedame tešlą į popierinius keksiukų sijonėlius ir kepame apie 25 min. 180 C. temp., kol keksiukai gražiai iškils ir iškeps.
Atvėsinkite.
Puoškite pagal fantaziją.
No comments:
Post a Comment