Wednesday 6 December 2017

Silkė su džiovintais vaisiais.

Šiandien nuo ryto mokykloj šventė - vaikų kalėdiniai koncertai. Sėdėjau, žiūrėjau, ašarą braukiau...Nu taip gražu, taip nuo dūšios viskas...O grįžusi namo nuo dūšios tapetus draskiau...Noriu naujų sienų šventėms :)
Aišku šiandien universitete nesirodžiau, bet paskutinius gandus jau žinau: kitą savaitę šventė ten. Puošimės kalėdiniais rūbais, visi nešimės savo šalies tradicinius patiekalus, bus daug juoko, muzikos, vaišių ir...selfių :)
O aš prižadu parodyti Jums ką pristatė kitų šalių nariai ir kokius patiekalus ragavome. Bus ir receptų, bet ko gero daugiau bus iš musulmoniškų šalių, tad, nusiteikite susipažinti su užsienio virtuve.
O aš galiu ramiau atsipūsti, kad nereikės kepti keksiukų ( nors vakar ir įpareigojo) ir galiu pagalvoti apie lietuvišką virtuvę, kurią pristatysiu savo universitete.
O dabar, vaišinu silkute ( nu kaip be jos) ir užsidarysiu virtuvėje naujiems iššūkiams :)

Šis receptas senas, bet tikrai geras ir skanus. Gal iš jūsų kažkas jį žino, gal kažkam naujiena...Tikiuosi ji verta bus jūsų šventinio stalo.

4 vnt. silkės filė,
2 morkos,
2 svogūnai,
40 gr. dž. slyvos,
40 gr. razinų,
40 gr. dž. spanguolių,
3 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai kečupo,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis cinamono.

Visų pirma svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi.
Džiovintus vaisius pamirkykite šiltame vandenyje, kad suminkštėtu. Tuomet nusausinkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su daržovėmis, pakepinkite šiek tiek. Sudėkite kečupą, pipirus ir cinamoną, išmaišykite ir pakepkite maišant kelias minutes. Atvėsinkite.
Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į lėkštes. Užklokite daržovių - vaisių padažu.

p.s. padažas tikrai puikiai tinka prie silkutės. O su karštom bulvėm...geriau nesakysiu, pasigaminkite patys :P


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...