Sunday, 10 December 2017

11 savaitė. Šiltos vištienos - mangų salotos.

Žinau, laukiate naujų mano įrašų, o aš kaip nepublikuoju, taip nepublikuoju...Gaminu kasdien, bet kai saulės nėra, nuotraukų irgi nėra. 
Šios salotos buvo gaminamos žurnalui Ji. Mintį pametėjo Viltė, bet kai mano galva pamiršo nusipirkti kons. persikų teko galvoti kaip čia išsiversti su tuo, ką turiu savo namuose ir per šaltą orą nereikėtu bėgti iki parduotuvės.
Receptas rastas Gordon Ramsay knygoje. Skanu, greitai paruošiama ir nekasdieniška.
Jeigu trūksta minčių šventiniam stalui, rekomenduoju ties šiuo patiekalu pasidėti +.

2 porcijos, laikas apie 15 min.

1 gerai sunokęs mango,
1 avokadas,
200 gr. keptos arba virtos  vištienos,
200 gr. salotų mišio arba pagal savo pomiegį.

Užpilas:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai apelsino sulčių,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas garstyčių,
druska,
šviežiai malti pipirai.

Mango vaisių nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir nulupus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Vištieną iškepkite keptuvėje ir susmulkinkite plonais griežinėliais arba nedideliais gabaliukais.
Į lėkštes dėkite salotų mišinį, mango, avokadą ir vištieną.
Užpilui visus ingredientus sumaišykite, įberkite pagal skonį druskos, pipirų ir apliekite salotas.
Tiekite iškart, kol vištiena dar šilta.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...