Kada paskutinį kartą valgėte spurgų?
Nepamenate?
Aš irgi jau nepamenu. Tai, kol vyras dirbo sode, aš sugalvojau padaryti staigmeną ir prikepti visą kalną gražių kamuoliukų.
Kepiau pagal mano močiutės receptą, tik vietoj paprastų miltų naudojau Ekofrisa grikių miltus ir pati nustebau, kokios skanios buvo.
Aišku, jeigu neturite grikių miltų naudokite ir kitokius.
2 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
400 gr. varškės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
5 šaukštai grikių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
aliejaus kepimui,
cukraus pudros apibarstymui.
Varškę sutrinkite, suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į varškės masę.
Inde, kuriame virsite spurgas įkaitinkite aliejų.
Pašlapinkite rankas vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes. Virkite aliejuje pavartant, kol gražiai apskrus ir pilnai išvirs.
Apiberkite cukraus pudra išvirusias.
p.s. niekada nepilu degtinės ir puikiai išverda be jos, riebalų neprisigeria.
No comments:
Post a Comment