Šiandien lipniais pirštais vartydamą naujausią Beatos kulinarinį žurnalą prisiminiau, kad turiu jos knygą, kurioje yra nuostabus kūčiukų receptas. Padėjau žurnalą į šoną, kavos puodelį į kitą šoną ir ėjau ieškoti recepto, nes jau kaip ir metas pradėti kepti kūčiukus, juolab, kad ir internetas mirgu margu nuo nuotraukų su jais.
Kas nebandėte - išbandykite, kas kepėte - kartokite vėl. Labai skanūs, traškūs ir tokie savi...
500 gr. miltų,
200 ml. pieno arba vandens,
1 kiaušinis,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
100 gr. cukraus,
50 ml. aliejaus,
50 gr. aguonų,
žiupsnelis druskos.
Sausus produktus sumaišome dubenyje.
Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi elektriniu plaktuvu. Supilame aliejų ir vėl gerai išplakame.
Į kiaušinio plakinį supilame pieną arba vandenį ir gerai išmaišome.
Miltuose padarome duobutę ir supilame kiaušinio plakinį. Maišome su šaukštu, kai jau nesigaus maišyti su šaukštu, tada jau pradedame su rankomis minkyti iki, kol gausis glotni tešla.
Iš tešlos formuojame plonas virveles ir mažus kūčiukus.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame kūčiukus ir kepame 190 C. temp. 7 - 10 min.arba, kol gražiai paruduos. Baigiant kepti, pavartykite, kol visi šonai parustu.
Šaltinis: Prie stalo Lietuva.
No comments:
Post a Comment