Thursday, 10 August 2017

Marinuota silkė.

Kelias dienas ramybės neduoda klausimas: kaip žmonės gali susiplanuoti savaitės meniu ir jo laikytis???
Nu man niekaip nesigauna.Aš net negaliu dorai susiplanuoti rytojaus meniu, nes per naktį aš galiu persigalvoti ir nebenorėti to suplanuoto maisto...O apie visą savaitę net nekalbu...
Šiandien pvz. aš labai noriu silkės. Labai, labai...Teko greitai susisukti, kol norai nepasikeitė šypt.
Paprasta, močiutės laikų, bet tokia jauki, skani...

2  sūdytos silkės,
1 didelis svogūnas,
po 0.5 saldžios geltonos, žalios ir raudonos paprikos ( galite naudoti bet kokia pasirinkta),
keli pipiro grūdeliai,
keli lauro lapai.

Marinatas:
1 l. vandens,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukštai cukraus,
6 šaukštai acto.

Silkę išdorojame, nulupame odą, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, paprikas - juostelėmis. Pasirinktame puode sluoksniuojame: silkė, svogūnai, paprika, pipirai, lauro lapas, silkė ir t.t., kol viską sudedame.
Marinatui vandenyje ištirpiname druską ir cukrų, ragaudami pilame actą. Ragaukite ir marinatą darykite pagal save, turi būti skanus saldžiarūgštis marinatas.
Užpilame juo silkę, uždarome indą ir dedame keliom valandom į šaldytuvą.
Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...