Nežinau kodėl, bet paskutiniu metu velniškai norisi visokių pyragų, kepinių, saldainių...Iškepu vienus, suvalgom ir vėl einu į virtuvę maišyti tešlą kitam kepiniui. Vyras jau nepatenkintas, nes didžioji dalis atitenka jam, o man užtenka ir vieno gabaliuko.
Baigėm valgyti keksiukus, kai prieš akis atsidūrė slyvos ir tada...Tada ėmiausi darbo ir kepiau pyragą su slyvomis, nes jau svajojau apie jį.
Pagrindas:
6 slyvos didelės,
1.5 st. miltų,
150 gr. sviesto,
4 šaukštai cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Baltymų kepurei:
4 kiaušinių baltymai,
0.5 st. cukraus,
žiupsnelis druskos.
Į persijotus miltus sutarkuokite sviestą ir su rankomis gnaibykite, kol visas sviestas pasidengs miltais. Sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir gražiai sudėkite tešlą, išlyginkite. Sudėkite pjaustytas slyvas odele į apačią.
Kepkite 15 min. 200 C. temp.įkaitintoje orkaitėje.
Kambario temperatūros baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir po šaukštą berdami cukru. Plakite, kol baltymai taps blizgūs ir standūs.
Sudėkite baltymus ant tešlos viršaus ir sumažinę kaitrą orkaitėje iki 180 C. kepkite, kol kepurėlė gražiai paruduos.
No comments:
Post a Comment