Tuesday, 8 August 2017

Madlenos su gervuogėmis arba keksas.

Sudėtis paprasta, bet skonis - tobulas. Minkštos, drėgnos, paprastos ir absoliučiai skanios.
Iš tikro kepiau keksą, bet kai liko tešlos, supilsčiau ją į sausainių formeles ir gavosi tobuli sausainiukai, kurie žaibo greičiu dingo nuo stalo.


100 gr. jogurto ( naudojau vanilinį Activia),
120 gr. cukraus,
120 gr. miltų,
75 ml. aliejaus,
2 kiaušiniai,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
0.5 pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
sauja gervuogių.


Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. temp.
Ištepti formą kepimo riebalais ir apibarstyti miltais.
Visus produktus ( išskyrus uogas)  sudėti į dubenį ir plakti plaktuvu apie 5 min. Suberti uogas ir atsargiai su šaukštu įmaišyti į tešlą.
Su šaukštu dėti tešlą į formas ir kepti apie 10 - 12 min., kol gražiai paruduos.

Iš šios masės padvigubinus kiekius ir kepant apie valandą, galite iškepti nuostabų keksą.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...