Sunday, 6 August 2017

Šamas folijoje.

Kai penktadienį nupirkau šviežią šamą, teko galvoti, kaip paruošti šią žuvį, nes ji mūsų virtuvėje atsirado pirmą kartą.
Buvau skaičiusi apie šią žuvį daug atsiliepimų, pagyrų...Praverčiau ir kelis tinklalapius su receptais.
Būna gyvenime tokių paradoksų, kad ieškai prašmatnių derinių, o apsistoji ties paprastu, nes žinai, kad jis tikrai pavyks visomis prasmėmis.
Šį kartą šamą kepiau su daržovėmis suvyniojusi į folija ant griliaus.
Mėsa sultinga, daržovės skanios, sultingos...
Verdiktas: kepsiu dar ne kartą taip :)

1 nedidelis šamas ( tinka ir kitokia žuvis),
4 bulvės,
2 morkos,
1 nedidelė cukinija,
aliejaus,
druska,
šviežiai malti pipirai,
žalumynų.

Žuvį išvalyti ir padalyti į file du gabaliukus.
Iš folijos išlankstyti du indelius aukštesniais kraštais. Folija ištepti lengvai aliejumi.
Daržoves susmulkinti: bulves ir morkas riekutėmis, cukinija pusžiedžiais.
Į indelius dėti visų daržovių po puse kiekio ir ant viršaus uždėti žuvies file.
Užberti druskos ir pipirų.
Gerai užlankstyti folija, kad neliktu atviros vietos.
Kepsnine gerai įkaitinti ir ant grotelių dėti folijoje susukta žuvį su daržovėmis.
Kepti apie 20 min., kol daržovės bus minkštos ir iškepusios.
Prieš tiekiant užberkite žalumynų.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...