Kai šaldytuve fetos sūrio pakuotei baiginėjasi galiojimo laikas - tada gimsta naujas receptas virtuvėje.
1 sauja špinatų,
1 sauja gražgarsčių,
keli burokėlių lapai,
1 nedidelis raudonas svogūnas,
keli vyšniniai pomidorai,
100 gr. fetos sūrio,
1 nedidelė cukinija,
3 ridikėliai,
druska,
šviežiai malti pipirai,
aliejaus,
balzaminio acto.
Žalumynus nuplauname ir nusausiname. Dedame į lėkštes. Per puse perpjauname pomidorus, ridikėlius supjaustome riekutėmis, o svogūną - pusžiedžiais. Daliname į lėkštes.
Sutrupiname sūrį ir padaliname porcijomis.
Ruošiame cukinijas: supjaustome jas 1 cm. storio riekutėmis ir apiberiame druska, kad išsiskirtu cukinijos sultys ir kepdamos cukinijos išliktu traškios.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir sudedame cukinijas kepti. Kepame, kol apačia apskrunda ir tada apverčiame, ir apskrudiname kitą pusę.
Iškepusias cukinijas dedame į lėkštes su salotomis ir pašlakstome balzaminiu actu, užberiame pipirų.
No comments:
Post a Comment