Sunday, 13 August 2017

Balandėliai su grybais.

Vasara jau eina į pabaigą, o aš jos net nepastebėjau. Lyg ir nebuvau užsivertusi darbais, mokslais, bet va...nepajutau, kaip beliko vos pora savaičių ir vėl lauksiu kitos vasaros.
Kai daržuose pilna vasaros gėrybių tenka pasukti galvą kuri daržovė šiandien atsidurs ant pietų stalo.
Ilgai negalvojau, nes balandėlius šeima mėgsta, noriai valgo ir mažieji gurmanai, o be to, jau seniai ir negaminau.
Nežinau ar esu pasidalinusi šiuo receptu, bet jei ką...dalinuosi dabar.
Gal kažkam naujiena bus, o gal kažkas nenustebs, nes jau taip gamina. Kad ir kaip bebūtu, kviečiu prie stalo.

1 kopūsto gūžė,
350 gr. kiaulienos faršas,
200 gr. pievagrybių,
1 st. virtų ryžių,
1 kiaušinis,
1 morka,
1 l. sultinio,
100 ml. pomidorų padažo,
200 ml. grietinėlės,
druska,
pipirai,
aitrioji paprika pagal skonį.

Apvirtą kopūstą išskirstykite po lapą, nupjaukite sukietėjimus.
Į faršą sudėkite smulkintus pievagrybius, virtus ryžius, muškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite.
Į kopūsto lapo centrą dėkite faršo kukulį ir užlankstykite vokelius.
Dėkite balandėlius į puodą, užpilkite sultinius , sudėkite griežinėliais pjaustytą morką ir virkite apie 35 min., tada sudėkite pomidorų padažą, grietinėlę ir dar patroškinkite dar apie 10 min.
Valgėme su virtomis bulvėmis.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...