Kelias dienas pasiutusiai įkyriai zvimbė mintis: kepk pyragą, kepk...
Bet vis buvau užsiėmusi, tad tik šiandien iškepiau.
O skanumas...
Rekomenduoju visoms šeimininkėm išbandyti. Būtinai.
Mano šis pyragas jau ne kartą keptas ir visada greitai suvalgomas.
500 gr. varškės,
150 ml. pieno,
4 kiaušiniai,
100 gr. cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
100 gr. manų kruopų,
3 obuoliai,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
sviesto skardai ištepti.
Dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Į masę įmaišyti varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusius manus. Išmaišyti labai gerai.
Visą šią masę supilti į sviestu išteptą kepimo indą ( naudojau atsegamais kraštais tortinę) ir dėti į įkaitintą orkaitę 175 C. temp.ir kepti 20 min.
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite ne iki galo.
Dėkite obuolius ant tešlos, truputį įspauskite ir toliau kepkite apie 40 min.
Iškepus atvėsinau ant grotelių ir apibarsčiau cukraus pudra.
ką tik ištraukiau iš orkaitės, sukritęs. toli gražu iki vaizdo jūsų nuotraukoje. pas jus labai gražiai kraštai atrodo. kame gali būti bėda?
ReplyDeleteSveiki.Arba dureles dažnai darinėjote arba temperatūra nebuvo tinkama...Daugiau nesugalvoju kas galėtu nutikti, kad sukristu.
ReplyDelete