Wednesday, 12 July 2017

Žuvienė su lašiša ir krapais.

Pas mus lietus, lietus, lietus...Kažin kur ta vasara pasislėpusi?
Nepaisant to, kad pliaupia lietus, vakar mes turėjome su vyresnėliu puikų laiką. Vakar mes buvom piratai ir buvome smagiame vakarėlyje. Gaila, bet fotografuoti nebuvo galima, tad ir vaizdų nebus...
Grįžę virėme sriubą, kuri buvo labai skani, soti...
Žodžiu, jei saulės nėra danguje, tai pasidarome nuosavą saulę lėkštėje.
1 svogūnas,
1 morka,
2 šaukštai  sviesto,
 1.5 l. žuvies sultinio,
3 bulvės,
400 gr. lašišos,
druska,
pipirai,
grietinėlė užbalinti sriubą,
krapai ( nepagailime jų).

Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas.
Puode, kuriame virsime žuvienę užvirinkite sultinį. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, kepintas daržoves ir virkite 10 min.
Lašišą susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir kai daržovės suminkštės, dėkite į puodą ir virkite 5-10 min.
Baigiant virti padruskinkite ir papipirinkite. Suberkite smulkintus krapus ir išjunkite viryklę.
Tiekiant sriubą atskirai patiekite grietinėlės užsibalinti sriubą.
Valgome su juoda duona.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...