Dovanos yra gerai, ypač tos, kurios yra naudojamos dažnai.
Šį kartą noriu padėkoti vienai šauniai mergytei Džiuljetai už kepimo formele ( senai, bet vis tiek ačiūūūūūūū) ir Ekofrisa už nuostabius grikių miltus. Prisipažinsiu, iki tol nebuvau susidūrusi su grikių miltais, bet kai gavusi dovanų pabandžiau kepinius...Ir sveikiau, ir skaniau...O šie kepinukai gavosi ir korėti dar...
Kai lieku namuose viena, visada stengiuosi laiką išnaudoti savo malonumui : sportui, knygų skaitymui ar maisto ruošai...Šį kartą nustebinau pati save, nes kepiau kiek kitokias Madlenas. O kitokios, nes jos iš ekologiškų grikių miltų. O kvapas...Tikriausiai ir kaimynas gyvenantis už tvoros užuodė šypt.
100 gr. grikių miltų,
2 kiaušiniai,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
90 gr. sviesto ištirpinto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
75 gr. cukraus.
Sumaišyti sausus produktus dubenyje.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vientisos, lengvos masės.
Įmaišyti sausus produktus, tada supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
Palikti masę pusvalandžiui.
Kepimo formas pabarstyti miltais ir dėti po šaukštą masės ir kepti 180 C. temp. apie 10 min.
Iškepus galite apiberti cukraus pudra arba aplieti ištirpintu šokoladu.
No comments:
Post a Comment