Savaitgalį mano vyras išsitempė į parką pasivaikščioti, tad kartu ir iš virtuvės. Iš pradžių dar bandžiau spyriotis, nes iki parko teks eiti, o ne su mašina važiuoti, o iki parko galas nemažas...Vyras dar pajuokavo, kad puodai pailsės nuo manęs. Na ir išėjome...
Dabar pas mus penktadienį yra šventas reikalas, kad palikę vaikus mokykloj abu su vyru traukiam į parką pasivaikščioti, o vaikščiojimas gryname ore kaip žinote yra sveika ir gražina kūno linijas :)
Užsikrėčiau trintų sriubų virusu. Dabar negaliu praeiti ramiai pro trintų sriubų receptus, kol neišbandau...Greitu metu laukite daugiau tokių sriubų.
O dabar jūsų teismui nauja sriuba mano virtuvėje iš angliškos kulinarinės knygos, kurią nusipirkau prieš porą savaičių :)
1 poro baltoji dalis,
1 svogūnas,
1 l. sultinio ( naudojau vištienos ),
aliejaus kepimui,
2 česnako skiltelės,
druska,
malti pipirai,
prieskonių sriubai.
Susmulkinkite porą, svogūną ir česnaką. Pakepinkite iki minkštumo keptuvėje su aliejumi.
Nepamirškite maišyti, nes česnakas per daug pakepęs gali sugadinti visą skonį.
Į prikaistuvį su daržovėmis kepintomis supilkite sultinį ir užvirkite, suberkite žirnelius ir virkite kelias minutes ant nestiprios ugnies, kol žirniai suminkštės.
Kai žirniai išvirs, su plakikliu sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo.
Berkite prieskonius pagal skonį, išmaišykite ir tiekite.
No comments:
Post a Comment