Ar užuodžiate? Ne ? O dabar? Nagi, prikiškite nosis arčiau...
Dieviškas kvapas, o skonis...Mmmm, kepiau pyragą draugės vizitui, bet dabar klausimas: o jo liks rytojui?
Pyragas mano nelaimei gavosi tobulai skanus, o nelaimei todėl, kad nenurimsiu, kol nesuvalgysiu...Atia mano dietos, mano graži talija ( kažkada buvusi )...
250 gr. sviesto,
5 kiaušiniai,
300 gr. cukraus,
70 gr. kakavos miltelių,
150 gr. miltų,
druskos.
Varškės masei:
300 gr. kreminės varškės,
1 kiaušinis,
150 gr. cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
50 gr. miltų.
150 gr. vyšnių arba trešnių.
Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol pašviesės ir taps puri masė. Po truputį supilkite sviestą. Suberkite sausus produktus ir išmaišykite.
Varškės masei visus produktus išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo popieriumi ištiestą skardą supilkite 3/4 rudos tešlos, paskleiskite skardoj, tada supilkite varškės masę, paskleiskite po visą plotį, o ant viršaus supilkite likusią rudą masę. Su peiliu pabraižykite per tešlos sluoksnį, kad abi masės šiek tiek susimaišytu ir sukurtu marmuro sluoksnį.
Sudėliokite ant viršaus nuplautas ir išimtais kauliukais vyšnias, paspauskite į tešlą.
Kepkite 180 C.tem. apie 45 min. arba, kol braunis iškeps.
Pjaustykite atvėsusį.
No comments:
Post a Comment