Mano žmogus paprašė desertui kažko paprasto, skanaus ir greitai pagaminamo.
Kadangi su rimtesniais desertais tingėjau žaisti tokią karštą dieną, plius ir draugė po sporto užbėgo kavos, tai kepiau žagarėlius, nes žinau, kad visa šeima juos mėgsta.
Šį kartą bėriau aguonų ir tikrai nesigailiu.
Kritau į skanią nuodėmę ir nesigailiu.... šypt.
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
100 gr. grietinės,
450 gr. miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas aguonų,
aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Miltus sumaišykite su aguonomis. Kiaušinių plakinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Tešla turi gautis nekieta, elastinga. Padėkite į šaldytuvą pusei valandos.
Tešlą iškočiokite kelių mm storiu ir formuokite žagarėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žagarėlius iki gražios auksinės spalvos.
Iškepus galite apibarstyti cukraus pudra.
No comments:
Post a Comment