Friday, 7 July 2017

Sterkas su apvalkalu.

Kiekvieną dieną mano horizonte atsiranda naujų receptų. Kadien mano sąrašas GAMINSIU ilgėja, bet pati mintyse pagalvoju: bet tai nerealiai daug receptų, kuriuos noriu išbandyti ateityje ir ko gero puse jų nespėsiu...Bet vis tiek kaupiu...Liga.
Visgi nusprendžiau - žuvis man patinka.
Šis receptas be proto paprastas ir skanus.

4 gabaliukai žuvies ( naudojau sterka),
0.5 st. fermentinio sūrio ( geriau kietesnis, bet turėjau paprastą Dvaro),
5 šaukštai džiuvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų krapų,
1 kiaušinis,
druska,
pipirai.

Žuvies file nusausiname, pabarstome druska ir pipirais.
Sumaišyti dubenyje džiuvėsėlius, tarkuotą sūrį, krapus.
Kiaušinį išplakite kitame dubenėlyje.
Žuvies file pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į džiuvėsėlių mišinį.
Skardą lengvai patepame aliejumi ir sudedame žuvį.
Kepame 180 C. temp. apie 15 min.
Valgome su salotomis ir patiekiame su citrinos griežinėliu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...