Mūsų šeima mėgsta vištiena, ypač vaikai, tad mūsų namuose ji dažnokai būna.
Šiandieną nieko negalėjau sugalvoti geriau, nes vyresnėlis reikalavo pietų, tad teko greitai suktis virtuvėje. Kaip žinia, vaikai jokių suktinukų ar panašių mandrybių nevalgo, tad tenka gaminti paprastai.
Šį kartą mano nuostabai jie valgė su padažu, nors jis buvo labiau skirtas mums suaugusiems, nes šiaip tai nevalgo su padažu nieko.
Patiekalas vienas iš paprastesnių, kai reikia greitai, čia ir dabar...
Vištiena labai minkšta ir sultinga, o padažas...Visi grybų padažai yra gėris.
Aš naudojau vidine vištienos krūtinėlės file, bet puikiai tiktu ir kumpeliai ar net blauzdelės.
4 vištienos krūtinėlės file,
3 česnakai,
300 gr. pievagrybių,
2 morkos,
1 šaukštas miltų,
pagal skonį prieskonių ( raudonėlis, mairūnas),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
Vištieną ištrinti išspaustu česnaku, prieskoniais, druska ir pipirais. Palikim pasimarinuoti valandai.
Dedame vištieną į skardą ir kepame orkaitėje apie 30 min. 180 C.temp.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkime smulkintus pievagrybius. Kai gražiai apkeps, išimkime iš keptuvės ir padėkime šiltai.
Tada keptuvėje pakepinkite tarkuotas morkas su šlakeliu aliejaus, kol morkos suminkštės.
Sudėti kepintus grybus, berti miltus ir maišyti, kol gražiai paskrus. Supilkite sultinį ir maišykite, kol padažas sutirštės, berkite prieskonius ir išmaišykite.
Tiekite užpylę padažą ant krūtinėlės.
Skanu su bulvių koše, bet vaikai prašė makaronų, tad šį kartą su jais.
No comments:
Post a Comment