Buvau planavusi kepti kitą pyragą, bet jis gaminimo prasme būtu užėmęs daugiau laiko, tai pakeičiau planus.
Keksas minkštas ir tikrai skanus, nors lauro lapų skonio čia nelabai ir jaučiasi...
100 gr. sviesto,
10 lauro lapelių,
200 gr. cukraus,
230 gr. miltų,
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
125 gr. grietinės,
1 apelsino žievelė,
Glajus:
140 gr. cukraus pudros,
3 šaukštai apelsino sulčių.
Pailgą kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi.
Kepimo skardos dugną išdėliokite lauro lapeliais.
Sausus kekso produktus sumaišykite.
Kiaušinius išplakite su grietine, apelsino tarkuota žievele ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpintą sviestą supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite, supilkite pamažu išplaktus kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite paruoštą masę atsargiai ant skardoje išdėliotų lauro lapų.
Kepkite 180 C. temp. apie 45 min. arba, kol keksas iškeps.
Atvėsinkite.
No comments:
Post a Comment