Sunday, 2 July 2017

Lauro lapų keksas.

Šis keksas buvo keptas draugės vizitui.
Buvau planavusi kepti kitą pyragą, bet jis gaminimo prasme būtu užėmęs daugiau laiko, tai pakeičiau planus.
Keksas minkštas ir tikrai skanus, nors lauro lapų skonio čia nelabai ir jaučiasi...
100 gr. sviesto,
10 lauro lapelių,
200 gr. cukraus,
230 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
125 gr. grietinės,
1 apelsino žievelė,
0.5 šaukštelio druskos.

Glajus:

140 gr. cukraus pudros,
3 šaukštai apelsino sulčių.

Pailgą kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi.
Kepimo skardos dugną išdėliokite lauro lapeliais.
Sausus kekso produktus sumaišykite.
Kiaušinius išplakite su grietine, apelsino tarkuota žievele ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpintą sviestą supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite, supilkite pamažu išplaktus kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite paruoštą masę atsargiai ant skardoje išdėliotų lauro lapų.
Kepkite 180 C. temp. apie 45 min. arba, kol keksas iškeps.
Atvėsinkite.
Glajui sumaišykite cukraus pudrą su sultim ir apliekite keksą atvėsusį.


Šaltinis:strielkabielka.lt

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...