Šis receptas pas mane jau taip senai, kad ko gero bus vienas iš pirmųjų, kuriuos gaminau vos pradėjusi šeimininkavimą virtuvėje. Jis senas, bet man iki šiol jis patinka.
Galite naudoti bet kurią vištienos dalį, viskas išties bus skanu.
Kopūstus perku lenkiškus raugintus stiklainiuose, nes jie man skaniausi.
8 vištų blauzdelės,
1 l. raugintų kopūstų,
po žiupsnelį raudonėlių, čiobrelių, druskos, pipirų, kmynų.
Vištieną ištrinkite prieskoniais ir pamarinuokite valandėlę.
Į skardą dėkite kopūstus, pilkite vandens 0.5 stiklinės ir ant viršaus sudėkite vištieną. Uždenkite su folija ir kepkite 30 min. 180 C. temp.
Nuėmus folija kepkite, kol apskrus odelė.
p.s. mėsa gaunasi minkšta ir labai kvapni.
No comments:
Post a Comment