Sunday, 9 July 2017

Trinta burokėlių sriuba.

Kažkada su uošviu kalbėjom apie mylimas sriubas ir jis papasakojo, kaip jo sesė ruošia burokėlių sriubą. Skambėjo skaniai ir prižadėjau sau, kad būtinai išbandysiu.
Ši diena jau čia...
Ir kodėl aš jos anksčiau neišbandžiau? Klaida ištaisyta.
Ši sriuba puiki mano skonio receptoriams...
500 ml. stiklainis marinuotų burokėlių,
1 svogūnas,
3 česnakai,
1 l.vištienos sultinio,
3 bulvės,
dž. čiobrelio kelios šakelės,
druska,
malti pipirai,
alyvuogių aliejus.

Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepinti smulkintus svogūnus ir česnakus.
Berkite marinuotus burokėlius ( skystį atidėkite) ir apkepinkite.
Pilkite sultinį į puodą, jam užvirus sudėkite smulkintas bulves ir apvirkite. Kai bulvės suminkštės , sudėkite keptuvės turinį, berkite prieskonius, čiobrelius. Pavirkite kelias minutes ir sutrinkite.
Valgant galite įsidėti grietinės.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...