Oi, oi, oi...visai pamiršau kaimyno gimtadienį, kuris buvo prieš kelias dienas.
Negražu būtu nepasveikinti, nes visada jis su dovanomis prisimena mūsų šventes, o mes iš kelionių jam vežam lauktuvių...Na kadangi taip negražiai gavosi, kad nepasveikinom laiku, tai klaidą taisom šiandien.
Prie sveikinimų pridėjom vaikų pieštas atvirutes ir šiuos pyragaičius.
Mūsų kaimynas didelis smaližius ir jis jau ko gero išragavo visus mano kepinius, tad nežinojau ką padaryti.
Šis pyragaitis vadinamas Princo pyragaičiu, nes buvo panašus tortas gaminamas per būsimo karaliaus vestuves. Tad kaimynui tiko ir patiko.
Išvaizda gal ir neša link mūsų pamėgto tinginio, bet skonis skiriasi ir būtent Mars šokoladukai čia sužaidė svarbu vaidmenį.
500 gr. sausainių ( naudojau Selga),
9 Mars šokoladukai,
150 gr. sviesto,
100 gr. pieniško šokolado.
Sausainius sulaužome mažais gabaliukais kaip tinginiui.
Susmulkiname šokoladukus ir sviestą. Dedame į puodą ir ištirpiname. Maišome, kad gražiai ištirptu ir masė butu vientisa.
Ištirpintą masę pilame ant sausainių ir išmaišome.
Indą, kuriame stingdysime pyragą išklojame maistine plėvele ir supilame sausainių masę. Paspaudžiame su rankomis, kad gražiai sugultu masė ir nebūtu storas sluoksnis.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir užpilame ant sausainių masės.
Dedame į šaldytuvą sustingti.
Idėja: Beatos virtuvė
No comments:
Post a Comment