Saturday, 8 July 2017

Kepti varškėčiai.

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu ar tai būtu virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai...
Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę ir tik šiandien sugebėjau išbandyti.
Mano maisto kritikas įvertino puikiai.
Šis receptas turėtu patikti kas nenori stovėti prie viryklės.

400 gr. varškės,
2 kiaušiniai,
300 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos,
džiuvėsėlių apvoliojimui.

Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome masę.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame džiuvėsėliuose.
Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.
Kepame apie 20 min.200 C. temp. orkaitėje.
Valgome su grietine arba uogiene.

Idėja rasta senai internete.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...