Sėdžiu dorai nenubudusi ir dėlioju dienos planus...
Vakar iki vėlumos skaičiau knygą apie žydus ir merginą, kuri kepė dieviškai skanias bandeles.
Knyga įtraukė, kad vis negalėjau padėti į šoną, o ryte, kai mažoji pareiškė norą atsikelti buvo oi kaip nesmagu...
Tai va, geriu kavą, planuoju ir bandau atsibusti...
Kavai naudokite šviežius kiaušinius, o dar geriau - kaimiškus.
Į kavą galite įpilti brendžio ar kitokio patinkančio gėrimo.
150 ml. kavos,
1 kiaušinio trynys,
3 šaukšteliai cukraus.
Pasiruoškite mėgstamos kavos puodelį ( naudojau tirpią).
Kiaušinio trynį suplakite su cukrumi iki kol cukrus ištirps.
Išplaktą kremą uždėkite ant kavos.
Idėja rasta: Skanios dienos.
O geras.. Skamba taip.. Gurmaniškai :))) Žalias trynys?? Vaikystėje, pamenu, valgydavau trynį, išplaktą su cukrumi ir tai būdavo wow koks superinis skanėstas :))) Bet kažkaip dabar pagalvojus, nebeatrodo taip skanu :D Gal išmandrėjau.. O jei rimtai, trynys su cukrumi suteikia sotumo? Kažkaip bandau įsivaizduoti skonį.. :) Ir įdomu, ar tokį eksperimentą galėčiau daryti su malta kava? Nes šiuo metu esu pamėgusi ekologišką Naturelą (neseku labai aš tų ekologiškų madų, bet tiesiog atradau kažkada ieškodama vyno butelio dovanų :) - http://www.vynoteka.lt/kava), o jos tirpios, berods nebūna. Netrukdys toms trynio putoms šiek tiek nuosėdų viršuje? :)
ReplyDelete