Labai džiaugiuosi pamačiusi savo tiklaraštyje peržiūrų skaičiukus...Oho, jau net 100 000 perkopėm. Ir visa tai, per nepilnus metus, kol Samčio užrašai gyvuoja kaip tinklaraštis.
Tikiuosi tie skaičiukai augs ir augs...
Su šiais saldainiais dviračio neišradau, bet prisiminiau vaikystę, kaip keptuvėje makaluodavau tokius saldainius. Iš vaikystės jau senai išaugau, bet griliažiniai saldainiai man vis dar NR.1! Na ir kas, kad kažkada valgydama Nauja Rūta saldainį Griliažas nusiskėliau dantį, bet meilė jam nedingo.
Ir šiandien ko gero pirmą kartą nuo to laiko kai viriau vaikystėj šiuos saldainius savo namų virtuvėje viriau vėl...
Aš ir vėl prisiminimais nukeliavau į vaikystę, kur vaikiški rūpesčiai buvo : nubrozdintas kelėnas, iškepti smėlio blynus ar su drauge išmindžioti javų lauką...
1 st. cukraus,
40 ml. vandens,
60 gr. sviesto,
sauja riešutų ( naudojau graikiškus).
Į švarią keptuvę supilame vandenį ir cukrų ir ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol cukrus ištirps. Padidiname liepsną ir nemaišant verdame apie 10 min., kol masė taps tiršta ir karamelės spalvos. Sudedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Suberiame riešutus ir gerai išmaišome.
Gautą masę pilame į indą, kuriame sustings.
Aš pyliau po kelis šaukštus į metalines keksiukų formeles.
Aš vis dar braidau po vaikystės prisiminimus šypt.
No comments:
Post a Comment