Vakar pas Anželika pamačiau nuotrauką šaltibarščių ir su bulvių kamuoliukais padarytais ledų šaukštu. Atrodė kažkas nerealaus. Šaunuolė, aš taip nesugalvočiau ( šypt).
Aišku po tokių vaizdų ir aš užsimaniau šaltibarščių, bet burokėlių neradau lentynoj...Teko kepti plekšnę ( xi xi xi ). Nors ir valgėm žuvį, bet tai buvo labai skani žuvis, kurią pirksim dažniau ( turiu galvoje plekšnę), nes abiem su vyru labai patiko ji.
O prie žuvies patiekiau bulvių košę, tik šiek tiek kitaip...
Tikriausiai tokia bulvių košę dauguma valgėte vaikystėje, nes aš ją prisimenu būtent iš tų laikų, tik aišku be sūrio būdavo.
Rašau receptą greitai ir galbūt kažkas susigundys greitu laiku juos pagaminti.
10 nedidelių bulvių,
nepilna stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
gabaliukas fermentinio sūrio ( kuo daugiau, tuo skaniau ),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
džiuvėsėlių.
Bulves nulupkite ir išvirkite. Supilkite pieną ir sutrinkite į košę. Košė turėtu būti tirštesnė. Berkite druską ir pipirus, išmaišykite. Jei košė gavosi skystesnė, tada įberkite miltų porą šaukštų.
Sutarkuokite sūrį burokine tarka ir įmaišykite į bulvių košę.
Iš bulvių masės formuokite norimo dydžio kamuoliukus ( galite piršto dydžio pagaliukus, galit suploti šiek tiek kamuoliukus...žodžiu kaip fantazija neša ) ir merkite į plaktų kiaušinių masę, tada apvoliokite džiuvėsėliuose.
Dėkite į riebalais pateptą skardą kamuoliukus ir kepkite 200 C.tem., kol gražiai apskrus.
Puikus garnyras prie bet kurio patiekalo.
No comments:
Post a Comment