Thursday, 8 June 2017

Trinta žirnių sriuba.

Vyras pageidavo žirnių sriubos, tad teko gaminti.
Prisipažinsiu, nemėgstu žirnių jokiame pavidale, bet šią sriubą valgiau noriai ir dar pakartojau.
Ačiū Ekofrisa už galimybę išbandyti ekologišką produkciją. Su  jūsų gaminiais atrandu naujus skonius.
O kas norite išbandyti ekologiškas kruopas ir ne tik, prašom apsilankyti Ekofrisa puslapyje ir įsigyti kokybiškos produkcijos.

Dalinuosi receptu, kuris abejingų nepaliks.

3 svogūnai,
200 gr. kiaulienos šoninės,
2.5 l. sultinio,
1 morka,
3 bulvės,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
lauro lapų.

Išmirkytus žirnius užpyliau sultiniu, sudėjau smulkintas bulves , įdėjau lauro lapus ir užstačiau virti pusvalandžiui.
Kol žirniai verda, keptuvėje pakepinau šoninę. Kai tapo apskrudusi, išėmiau iš keptuvės ir atidėjau į šoną. Keptuvėje esančiuose riebaluose apkepinau smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką.
Kai žirniai su bulvėmis išvirė ir sukrito, nupyliau  dalį sultinio, išėmiau lauro lapus ir sudėjusi morkas ir svogūnus sutryniau smulkintuvu.
Jei sriuba per tiršta, galite praskiesti iki norimo tirštumo su nupiltu sultiniu. Beriame prieskonius ir išmaišome.
Prieš tiekiant uždedame kepintos šoninės.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...