Tuesday, 6 June 2017

Kukuliai su medaus padažu.

      Šiandieną prasideda mano atostogos. Turėjau egzaminą, kuris mano galvą tikrai išlaikytas ir galiu ramiai laukti draugės svečiuose.
       Oras nelepina, šalta, lietus...Kartais galvoju, kad koks lapkritis už lango. Nejau per tuos rūpesčius, stresą pražiopsojau vasarą???Kalendoriuje lyg ir vasaros mėnuo, bet už lango...
        Šie kukuliukai kaip tik tokiam orui, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo...Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.

  •   500 gr.triušienos faršo ( galit naudoti kokį turit),
  • 1 kiaušinio trynys,
  • 3 česnako skiltelės,
  • žiupsnelis druskos,
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų.
       Padažas:
  • 30 gr.sojos padažo,
  • 30 gr.medaus,
  • 30 ml.vandens,
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo.
      Į faršą dedame kiaušinio trynį, tarkuotas česnako skilteles, druską ir pipirus. Viską gerai išminkome.
       Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, formuojame kukuliukus ir dedame į skardą.
       Orkaitę įkaitiname iki 200 C. temp.ir dedame kepti kukuliukus. Kepame, kol gražiai iškepa.
       Gaminame padažą. Vandenį sumaišome su krakmolu, kad neliktu gumuliukų. Į keptuvę sudedame visus padažo produktus  ir pakaitiname, kol pradės tirštėti.
        Į padažą sudedame iškeptus kukuliukus ir pamaišome, kad gražiai apliptu padažu.
        Valgome su pasirinktu garnyru.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...