Žuvį pamėgau nesenai, nes atostogaujant Maljorkoj valgėme dieviškai skaniai paruoštas žuvis. Iki tol nelabai man sekėsi susidraugauti su ja. O ten būdama išmokau paruošti žuvį, kuri tirpsta burnoje.
Tad mūsų virtuvėje bent kartą savaitėje būna žuvies. Aišku vaikams vis dar neįsiūlau, bet mes su vyru išbandome įvairius skonius.
Šiandieną kai pas mus pliaupia lietus ir norisi susisukti į šiltą pledą ar užsikurti ugnį židinyje, tai puikus išsigelbėjimas norint sušilti.
Sriuba gavosi labai skani.
- 400 gr.lašišos filė,
- 1 svogūnas,
- 4 skiltelės česnako,
- 1 morka,
- 0.5 citrinos,
- 1 čili pipiras,
- 2 litrai sultinio,
- žiupsnelis druskos,
- pipirų grūdeliai pagal skonį,
- 4-5 šaukštai pomidorų pastos,
- aliejaus kepimui,
- nedidelis gabaliukas imbiero šaknies.
Gilesniame puode apkepinkite smulkintus svogūną, česnakus, imbierą, čili pipirą. Baigiant kepinti sudėkite morką pjaustytą riekutėmis, griežinėliais pjaustytą citriną ir apkepkite. Dėkite pomidorų pastą ir berkite prieskonius. Skoniams susigėrus užpilkite sultiniu ir virkite, kol viskas suminkštės. Sudėkite smulkintą lašišą ir pavirkite dar apie 10 min.
No comments:
Post a Comment