Šie balandėliai tokį vardą gavo todėl, kad naudojamos Provanso žolelės.
Originale reikalingi ryžiai, bet aš naudojau virtus grikius, nes kaip tik vakar turėjau išsivirusi.
Sumaišyti avieną su jautiena, berti žoleles, pipirus, druską.Dėti smulkintą svogūną, grikius, dėti kiaušinį ir gerai išminkyti.Daryti kukulius ir vynioti į kopūsto lapus.
Sudėjus į puodą, užpilti sultiniu, kad vos apsemtu ir troškinti 30 min.Likus 5 min.iki pabaigos, dėti pomidorų pastą ir grietinę.
Labai skanu su virtomis bulvėmis.
Originale reikalingi ryžiai, bet aš naudojau virtus grikius, nes kaip tik vakar turėjau išsivirusi.
- 1 savojo kopūstas,
- 1 svogūnas,
- 500 gr.maltos avienos,
- 500 gr. maltos jautienos,
- 0.5 stiklinės virtų grikių,
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštas Provanso žolelių mišinio (kalendra, petražolės, čiobreliai,raudonėlis.),
- pipirai,
- druska,
- sultinio,
- 3 šaukštai grietinės,
- 3 šaukštai pomidorų pastos.
Sumaišyti avieną su jautiena, berti žoleles, pipirus, druską.Dėti smulkintą svogūną, grikius, dėti kiaušinį ir gerai išminkyti.Daryti kukulius ir vynioti į kopūsto lapus.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcGkiUiefoxK2haqHKQovicKF38r8eVmTjmCM7GZlc1SGTgAQhiv_jCj13AXhkwnfGgCh4XBwON9XdxDg4oNNl7ZmPhmGwBH6hb3kX4ClYF-mK2ufoyEmo_0cfGyqpp1ygT926cOxtAZ8r/s400/be.jpg)
Labai skanu su virtomis bulvėmis.
No comments:
Post a Comment