Monday, 1 February 2021

Raugintų agurkų ir lašišos sriuba

Sveiki, sveiki...

Gavau šiek tiek pylos už tai, kad apleidau savo "kūdykį" ir nerašau čia savo receptų, o visa galvą panirusi į ig.

Tad pažadu pasitaisyti ir rašyti tiek čia, tiek ig.

Kadangi kalendoriuje vis dar žiema, o žiemą norisi karšto ir skanaus maisto, tai dalinuosi labai skanios sriubos receptu, kuris buvo mano šių metų atradimas. Tokią skanią sriubą galėčiau valgyti kasdien jeigu dar kas nors valgytu kartu. Ir šios sriubos "vinis" yra kokybiški ir skanūs rauginti agurkai.



2 šaukštai aliejaus

1 svogūnas

2 skiltelės česnako

1 l sultinio

4 šaukštai ryžių

450 g lašišos filė

200 ml grietinėlės

pagal skonį druskos

pagal skonį pipirų

2-3 rauginti agurkai

1/2 šaukštelio rūkytos paprikos


Keptuvėje su aliejumi pakepiname svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštes dedame paprikos miltelius ir pakepiname dar 1-2 min.

Į verdantį sultinį sudedame ryžius ir verdame 8 min. Kai ryžiai bus minkšti, sudedame smulkintą lašišą, daržoves kepintas ir paverdame dar 2 min.

Sudedame smulkintus agurkus, pagardiname druska bei pipirais ir paverdame 2 min.

Supilame grietinėlę, išmaišome ir po minutės išjungiame viryklę. Leidžiame 10 min. sriubai pabūti ir tada jau valgome.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...