Saturday, 24 October 2020

Plikyti sausainiai su varškės kremu

Savaitgaliai turėtų būti pyragų kepimui ir laikui su šeima, tačiau labai gaila, bet... Pyragai kepami viduryje savaitės, kada man nereikia nei į darbą, nei į universitetą, o visa šeima kas darbe, kas mokykloj. Tuomet turiu laiko sau, kada pasimėgaudama, neskubėdama galiu atsiduoti savo malonumams.
Vieną dieną sugalvojau iškepti plikytų sausainių, kuriuos kepiau jau tikrai senai ir teko eiti ieškoti recepto.
Kai tingiu būna tiesiog plikyti sausainiai, kai netingiu-su kremu.
Dalinuosi labai pasiteisinusiu receptu, kurio dėka sausainiai gavosi labai skanūs.


Tešla:
200 ml pieno
3 kiaušiniai
150 g miltų
100 g sviesto
3 v. š. cukraus

Kremas:
200 g sviesto
200 g varškės
150 g kondensuoto pieno

Pieną su sviestu įkaitinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Kai tik masė užvirs, iškart nukelkite nuo viryklės. Suberkite miltus ir mediniu šaukštu maišykite, kad neliktų sausų gumuliukų.
Į tešlą po vieną muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite kaskart. Tešla turi sušokti į gumulą. Jei tešla gaunasi skystoka, tuomet dėkite ant viryklės ir dar maišant pakaitinkite, kol sutirštės.
Tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite sausainius į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepkite 200 C. apie 20 min., kol viršus paruduos.
Kremui varškę(geriau kreminę) išsukite su kambario temperatūros sviestu ir kondensuotu pienu iki vientisos masės.
Iškepusius ir atvėsusius sausainius viename gale įpjauname ir konditerinio švirkšto pagalba pripildome kremo.

Šaltinis:LaMaistas


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...